28 Mart 2010 Pazar

Yeni Tasarım


Herkese selam,

Gördüğünüz gibi artık yeni bir tasarımımız var! Tamda sayfayı taşıma planları yaparken Blogger.com'dan gelen bir maille tasarımı yenilem yoluda açıldı. Bende fırsatı hemen değerlendirdim tabii :)

Yeni tasarımın daha renkli ve görsel açıdan daha çekici olması bir yana kullanılabilirlik açısından da
bir adım ileriye gitmek içinde bazı eklemeler yaptığımıda belirtmeliyim. Başlık kısmında bir megalomanın :) fotoğrafının bulunmasındansa Londra ile ilgili bir fotoğrafın bulunması konu açısından, sayfa imajı açısından ve bütünlüğü açısından daha doğru oldu. Böylelikle sayfamızda gerçek kahramanı olan Londra'yı vurgulayan bir kimliğe büründü.

Yukarıda kullanılabilirlikten bahsetmiştim. Bir blog sayfası karmaşık bir tasarıma sahip olamaz. Görsel tasarımda amaç paylaşılmak istenen içeriği göze hoş gelecek şekilde sunmak olabilir, zira önemli olan içeriktir. Görsel tasarım sabit kalırken içerik değişkendir. İşte tam bu nedenden ötürüde takip edilmesi gereken bir etkendir. Biliyorum Sisler Mevsimi hiç bir zaman düzenli aralıklarla güncellenmedi ama var olan içeriğe ulaşma konusunda da bazı yeniliklerimiz var.

Öncelikle bir arama çubuğumuz var. İnternet üzerindeki an güçlü arama algoritmasına sahip olan Google tarafından sağlanan ve hem Sisler Mevsimi içerisinde, hemde web üzerinde arama yapabilme olanağı sağlayan arama çubuğu ilgilendiğiniz konuya ve içeriğe daha çabuk ve kolay ulaşmanızı sağlayacak. Onun dışında yine içerisindeki etiketlere tıklayarak ilgilendiğiniz konuya direk olarak ulaşabilmenizi sağlayan bir etiket bulutumuz var. Diğer bir yenilik ise "Faydalı Linkler" menüsü. Bu menü Londra/İngiltere yolculuğunuz sırasında kullanmanız gerekebileceğiniz, daha önce bahsettiğim veya ileride bahsedeceğim linklerin bir listesi aslında. Yolculuğunuz boyunca yardımcı olacağını umuyorum.

İtiraf etmem gerekir ki bu zamana kadar gönderi periyodu konusunda sıkıntılar yaşadım. Pek öyle görünmüyor ama blog yazmak zor iş. Yinede bundan sonrasında daha düzenli bir yayın periyodu takip etmeye çalışacağım. Bunun için sizede biraz iş düşüyor aslında. Yorum yapın, önerilerinizi gönderin, yanlışlarımı düzeltin ve hatta konu ile ilgili paylaşmak istediğiniz bir makaleniz varsa gönderin yayınlayalım. Ya da sadece bir merhaba gönderin. Sisler Mevsimi'nin, bir kişinin internetteki anı sitesi olarak kalması yerine onu birbirine yardımcı olan ve ilk elden tecrübelerini paylaşan kişilerin bulunduğu bir sosyal topluluğa dönüştürmeme yardım edin.

Görüşmek üzere,
Kendinize ve çevrenize iyi davranın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder